14.1.08

Virheilmoitukset

Voidaan ajatella karkeasti niin, että nainenhan on oikukas kuin mikäkin. Naisesta ei koskaan tiedä, mikä on vialla. Kun nainen sanoo että "olet kakkiainen koska et imuroinut", se saattaa tarkoittaa yhtä hyvin, että nainen on suuttunut, koska kukaan ei tuonut hänelle kukkia. Virheilmoitus annetaan vain siksi, että virheilmoitus on annettava.
Mies sanoo yleensä mikä mättää, mikä ei aina ole mukavaa välttämättä naisten mielestä. "Et antanut eilen, joten en imuroinut".

Tämä on pääero Windowsin ja Linuxin välillä. Windows antaa virheilmoituksia, jotka eivät ole aina niin kovin informatiivisia. Linux kertoo, missä virhe tapahtui.

Usein törmään ongelmaan, että neuvoessani aloittelijaa, hän kertoo vain osan virheilmoituksesta. "Jotain fatal erroria se heitti." "Se sanoo et ei toimi"..
Mietin kaksi vuotta, että mistä tämä johtuu, kunnes siis tulin ylläolevaan ratkaisuun: itsekin aina annoin vain osan virheilmoituksesta kun hain apua: en käsittänyt että Linux todellakin kertoo kaiken oleellisen, ja virheilmoituksen perusteella voi oikeasti paikallistaa ongelman, ja korjata sen. Tämä pitäisi jokaisen aloittelijan sisäistää ja muistaa. Ja "meidän" jo Linuxiin tottuneiden tulisi muistaa se, että vaikka ihminen olisi kuinka halukas vastaanottamaan neuvojamme, niin hän ei välttämättä Windowsin jäljiltä yksinkertaisesti tiedä, että virheilmoitus on kokonaisuudessaan tärkeä tiedonjyvänen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

ILMIANNA POLIISILLE?